Nov 24

Julens huskeliste

Hvert år blir jeg like overrasket over hvor fort julen kommer og hvor dårlig tid jeg har til å rekke alt! Derfor har jeg nå satt meg ned og gjennomarbeidet en liste over alt jeg skal rekke før juleaften:)

Adventskrans: Søndag er første søndagen i advent, og julekransen skal frem på bordet. Jeg pleier ikke å gjøre det store ut av det, men en skål med fire store røde lys og litt julepynt rundt (eks: anisstjerner og nøtter) gjør susen.

Julekalender: Selv om jeg er blitt for gammel til at mamma fortsatt lager julekalender til meg, må jeg jo ha en julekalender! Nå er det jo under en uke til første desember og da må den jo være på plass. Enten har jeg tenkt på en normal sjokoladekallender, som for eksempek kinder sjokolade, eller kanskje noe så kjedelig som en tekst kalender. Tanken er jo bare å ha en liten overraskelse hver morgen:)

Julegaver: Noe av det som krever mest tid og planlegning er jo selvfølgelig julegavene. Jeg har allerede lagt en lang liste over ønsker til meg selv og har fått ønskeliste fra de aller fleste. Det betyr jo egentlig bare å finne tid og sted for å sette igang juleshoppinga. Sist år kjøpte jeg faktisk en del gaver på nett – noe jeg absolutt vil anbefale. Klær nettbutikk finnes det mange av og hvem ønsker seg ikke en ny genser eller bukse til jul:) 

Konfekt: Til de onkler og tanter jeg normalt ikke gir julegave til, har jeg bestemt meg for å gi konfekt til i år. Ikke at jeg tror det blir en veldig billig gave, men et godt alternativ til de store gavene.

Julekaker: Tradisjonen tro skal det jo bakes 7 sorter. Da mamma står for de store bakedagene, har jeg bestemt meg for å bare lage en sort i år. Så kan man jo alltid bytte til seg noen andre kaker fra andre.

Nye klær: Det er jo tid for selskap og fest – og da må julekjolene frem fra skapet. Som regel er jeg passe lei av klærne fra sist jul så da er det duket for noen nye klær. Spesielt hvis jeg finner billige klær finnes det jo ingen unnskyldning for å ikke se bra ut:P

Julebord: Ikke at det å gå på julebord krever stor planlegning, men det må inn i kalenderen og settes av tid til både festen og fyllesyken dagen derpå:)

Er det noe jeg har glemt???

Leave a Reply